امامزاده داوود
  • مربوط به موضوع » تهران

امامزاده داوود

امام زاده داوود يكي از مشهورترين امام زاده هاي اطراف تهران است كه در كوهستان هاي شمال غربي تهران واقع شده است. اين بنا در 15 كيلومتري فرحزاد قرار داشته و از لحاظ جغرافيايي منطقه اي سردسير است. بيشتر شهرت امام زاده داوود به خاطر مسير منتهي به امام زاده است كه از ميان دره هاي زيبا و سرسبز مي گذرد و در تمام فصول، به خصوص در ايام خنك سال مسافران و گردشگران بسياري از اين مناظر ديدن مي كنند. در فصول سرد سال؛ برف بسيار سنگيني در اين منطقه مي بارد كه تقريبا امكان زيارت از اين مسير را ناممكن مي سازد. علاوه بر برف عميق، وجود دره هاي خطرناك و بهمن گير، خود عاملي براي جلوگيري از تردد زمستانه در اين منطقه است. وجود حيوانات وحشي نيز به دليل متروك بودن جاده كمي خطرناك به نظر مي رسد. نسب امام زاده داوود با پنج پشت به امام زين العابدين (ع) مي رسد. اين بقعه براي اولين بار در زمان صفويه بنا شد و آنچه در حال حاضر به جاي مانده حرم هشت ضلعي كنوني به طول شرقي غربي 6 متر و عرض تقريبي 5 متر با سرداب زير آن است. مسير اصلي اين امام زاده در گذشته نه چندان دور، همين مسير فرحزاد بوده كه اكنون به واسطه احداث جاده آسفته مناسب كمي از رونق افتاده است. مسير آسفالته جديد از طريق كن و روستاي سولقان به امام زاده داوود منتهي مي شود. اين مسير اندكي طولاني تر بوده ولي در هر حال در صورتي كه تنها قصد زيلرت امام زاده را داريد؛ مناسب تر است.در مسير فرح زاد به امام زاده داوود؛ تا همين 1-2 سال گذشته؛ تنها چند قهوه خانه كوچك وجود داشت و حاشيه رودخانه تماما در اختيار گردشگران بود. اما در حال حاضر قسمت هاي زيادي از حاشيه رودخانه و كوه پايه هاي اطراف به تسخير برخي افراد درآمده؛ به عقيده آنوبانيني در صورتي كه به همين منوال پيش برود تا 1-2 سال آينده هيچ كجا از مسير فرح زاد قابل استفاده براي مسافران و زائرين نخواهد بود.امام زاده داوود اكنون همانند بسياري ديگر از نقاط زيارتي، از حالت صرف زيارتي بودن خارج شده و جذابيت هاي گردشگري هم به آن افزوده شده است. در ايامي كه هوا مناسب است؛ محلي كاملا مناسب براي يك استراحت يك يا دو روزه به حساب مي آيد. در ايام تعطيل و به خصوص شبهاي جمعه؛ امام زاده بسيار شلوغ مي شود؛ به نحوي كه به فاصله چند كيلومتر مانده به امام زاده، در جاده اصلي امكان تردد وجود ندارد و حتي برخي اوقات پياده طي كردن راه هم مشكل است. در صورتي كه قصد توقف شبانه در امام زاده را داريد، مي توانيد از منازل كرايه اي اهالي استفاده كنيد و يا در فضاي پشتي چادر بزنيد.



امامزاده اسماعيل -تهران
  • مربوط به موضوع » تهران

امامزاده اسماعيل چيذر از پسران امام هفتم شيعيان موسي كاظم است. آرامگاه او در تهران و در شمال بزرگراه آيت الله صدر و جنوب چيذر واقع شده و از خيابان پاشاظهري نيز به آن دسترسي هست. ضريح امامزاده به تازگي تعويض و ضريح زيبايي جايگزين ضريح چوبي پيشين شده‌است و مساحت بنا همراه حياط ۱۲۰ متر مربع است. بنا بدون گنبد و از نظر معماري، سنتي است. در ضمن حسينيه‌اي هم در آن واقع است. اتاق امامزاده كوچك و ساده‌است و كاشي كاري آن متعلق به عهد ناصري است كه آثاري از آن هنوز باقي مانده‌است. اين امامزاده هم اكنون در حال گسترش و بازسازي مي‌باشد. او فرزند ذكريا ابن موسي ابن الكاظم ميباشد.او جوان 19 ساله‌اي بوده است كه در حوالي تجريش زخمي و در دهي بنام شيذر(چيذر فعلي)و در كنار درخت چناري سر بريده شده است.



ارگ تهران
  • مربوط به موضوع » تهران

مجموعه تاريخي ارگ تهران، ده هزارمين اثر ثبت شده در فهرست آثار تاريخي كشور است كه حافظه نيرومندي از گذشته تاريخي تهران محسوب مي شود. بر اساس شواهد تاريخي افغان ها پس از تصرف تهران در سمت شمال اين محوطه پلي ساختند كه در مقابل آن دروازه اي احداث شد كه آن را ارگ ناميدند. در زمان آغا محمد خان قاجار، ارگ تقريباً در شمال تهران قديم قرار داشت و يك طرف آن به حصار شهر و طرف ديگرش متصل به شهر بود اما در سال هاي بعد و با توسعه شهر تهران و ايجاد خيابان هاي جديد، ارگ در نقطه مركزي تهران قرار گرفت.

 

ارگ تهران و بعضي از ساختمان هاي داخل آن يادگار دوره صفويه است. محدوده اين محله در انطباق با بافت فعلي شهر تهران از شمال به ميدان و خيابان امام خميني (ره)، از شرق به خيابان ناصر خسرو، از غرب به خيابان خيام و از جنوب به خيابان پانزده خرداد محدود مي شود. طول اين محله از شمال به جنوب حدود ۹۰۰ متر و از غرب به شرق نزديك ۵۰۰ متر است كه وسعتي حدود ۴۵ هكتار را در بر مي گيرد.

ارگ ، اين محله قديمي پايتخت، در گذشته اي نه چندان دور وسعت محدودي داشت. پيش از اين و در سال هايي نه چندان دور حدود ارگ تهران از شرق به محله عودلاجان، از جنوب به محله بازار و سنگلج، از غرب به محله سنگلج و از شمال به اراضي بيرون شهر محدود مي شد. در حقيقت وسعت اين محدوده از ابتداي شكل گيري، تا سال ۱۲۸۵ هجري قمري كه ميدان توپخانه جديد در اراضي شمالي تهران قديم شكل گرفت، ثابت ماند و در اين سال به واسطه ايجاد ميدان توپخانه جديد و احداث خيابان شرقي _ غربي باغ شاه، اراضي محله ارگ در ضلع شمالي گسترش يافت و منطبق بر خيابان و ميدان امام خميني فعلي شد. اين محدوده هم اكنون حدود ۴۵ هكتار وسعت دارد.

نخستين تغييراتي كه به واسطه شهرنشيني و توسعه شهري در محدوده ارگ تهران آغاز شد به نيمه دوم قرن سيزدهم هجري قمري باز مي گردد. نخستين طرح سامان دهي بافت شهري تهران در اين محدوده، با پر كردن خندق هاي اطراف آن و احداث خيابان هاي جديد آغاز شد و به تدريج سبك هاي جديد معماري در كاخ هاي اطراف ارگ رونق پيدا كرد و اين محل كه يادگار دوره صفويه است، تغيير شكل يافت. محله ارگ تهران حافظه تاريخي قوي براي ثبت رويدادهاي گذشته ايران بوده است.

بر اساس مستندات تاريخي، دارالفنون نخستين مدرسه علوم جديد، در اين محل تاسيس و نخستين پارك عمومي تهران نيز در اين محدوده ساخته شد.

شمس العماره كه زماني مرتفع ترين ساختمان تهران بود، در محله ارگ استوار شد و نخستين موزه عمومي تهران و نيز تكيه دولت مهم ترين بناي مذهبي شهر نيز در اين محدوده استقرار يافت. بر همين اساس ارگ تهران مهم ترين محله تهران قديم محسوب مي شد كه مجموعه اي از دستگاه ها و ارگان هاي مهم دولتي را در خود جاي داده بود. امروزه اما از خيل خاطرات گذشته ارگ تهران، جز چند عكس، چند نام و تعداد محدودي ساختمان كه در مجموعه كاخ گلستان قرار گرفته، ردي باقي نمانده است.

 

بر اساس شواهد و مدارك تاريخي موجود، ارگ تهران نيز همانند ساير قلعه هاي شهري داراي تاسيسات دفاعي جداگانه اي بوده است، لبه هاي حصار و برج هاي اطراف ارگ تهران از معماري ويژه اي برخوردار بود و چنانچه از عكس هاي تاريخي بر مي آيد، لبه هاي حصار از خشت خام ساخته و كنگره دار بوده است. بخش هايي از نماي برج نيز با آجرهاي نقش دار تزيين شده بود. احتمالاً اين نوع آرايش سطوح را بايد به تغييرات متعدد ارگ كه عمدتاً در دوره ناصرالدين شاه و در چند مرحله صورت گرفت، نسبت داد. در فاصله حصار و خندق، خاكريزي قرار داشت كه در محل برج ها به حداقل عرض خود مي رسيد.

عرض اين خاكريز از قطر ديوار بيشتر بود. پس از پر كردن خندق اطراف ارگ، محل خندق و خاكريز به خيابان هاي جديد (ناصريه و جليل آباد و جبه خانه) اختصاص يافت اما آن طور كه از مدارك و مستندات تاريخي برمي آيد، محل برج و باروي ارگ در زمره اراضي سلطنتي محسوب مي شده و شاه اين بخش اراضي را به نزديكان خود بخشيده است. به نحوي كه در اسناد مالكيت مربوط به املاك، حد فاصل مابين كاخ گلستان و خيابان ناصر خسرو امروزي چگونگي خريداري و تملك اين اراضي به روشني مشخص است.

 

بسياري از مالكيت هاي خصوصي موجود در لبه هاي ارگ در كنار خيابان هاي ناصر خسرو، ۱۵ خرداد و خيام به واسطه فروش جاي حصار ارگ از سوي خانواده سلطنتي است. در يكي از اين مدارك آمده است: «در زمان سلطنت محمد علي شاه اراضي پشت ديوار ارگ سلطنتي براي آن كه ديوار گلي آن، به منظره زيبايي تبديل شود به معرض فروش گذارده شده كه خريداران پس از ابتياع، مغازه و دكاكين بسازند.»

اين اراضي كه از در اندرون تا جنب در شمس العماره امتداد داشت، به خانم معزز السلطنه و ملكه جهان و اميربهادر فروخته شد، چيزي نگذشت كه هر يك از خريداران مشغول ساخت ساختمان شدند. در اين هنگام كسي به نام منشورالسلطنه، به عدليه عرض حال داد كه اين اراضي را مظفرالدين شاه به او واگذار كرده و بخشيده است. اين عرض حال در آن موقع موجب تعجب همه شد.

ارگ تهران به رغم اهميت و موقعيت ويژه اي كه داشته داراي راه هاي ارتباطي متعددي نبوده است. در ابتدا و تا پيش از پايتخت شدن شهر تهران راه هاي ورود و خروج به ارگ منحصر به دو دروازه بوده است. يكي از اين دروازه ها در سمت شمالي ارگ قرار داشته كه ارتباط ارگ را با خارج شهر برقرار مي كرد و به دروازه دولت شهرت داشت. دروازه ديگري كه در سمت جنوب ارگ قرار گرفته بود، از سوي مردم نقاره خانه خوانده مي شد و اين دو دروازه تنها راه هاي اصلي ورود و خروج از ارگ تهران محسوب مي شدند. غير از اين دو راه ارتباطي اصلي، راه هاي ارتباطي فرعي ديگري كه تاريخ شكل گيري آنها را به دوران نزديك تري بايد نسبت داد، وجود داشتند كه عامل ارتباط ارگ با عرصه هاي هم جوار آن بودند.

 

يكي از اين راه ها در بخش شرقي ارگ در محل تقاطع فعلي خيابان ناصرخسرو و خيابان صور اسرافيل قرار داشت كه اين راه معبري باريك با دروازه اي كوچك بود كه ارتباط شهر به ارگ را از طريق محله عودلاجان برقرار مي كرد.

آن طور كه از گفته ها، تصاوير و نقشه هاي تاريخي بر مي آيد ظاهراً سر در عمارت شمس العماره از داخل خيابان ناصريه (۱۳۰۵ ه.ق) را بايد ظاهراً چهارمين راه ارتباطي با عرصه هاي پيرامون تصور كرد. اين راه ارتباطي، رابطه مجموعه كاخ هاي سلطنتي و بافت مسكوني جنوب ارگ و تكيه دولت از داخل ارگ را با محله موسوم به حياط شاهي و با بازار مروي و بازار كنار خندق در خارج از ارگ برقرار مي كرد.

 

علاوه بر اين چهار راه كه راه هاي نفوذ ارگ به اطراف بود، به نظر مي رسد راه هاي ديگري نيز به تدريج بر اين تعداد افزوده شده باشد. وجود راهي به بيرون در قسمت جنوبي ارگ در انتهاي كوچه تكيه دولت و راه ديگري در سمت غرب در انتهاي خيابان در اندرون تا پيش از دهه ۱۲۸۰ ه.ق نيز احتمال دارد اما آنچه از نقشه ها مشخص است اين راه ها نيز ارتباط ارگ را با عرصه پيرامون در اين زمان (۱۳۰۹ ه.ق) برقرار مي كرده اند. بنابراين مي توان تصور كرد كه پس از طرح هاي شهرسازي دهه ۱۲۸۰ ه.ق تاسيسات دفاعي ارگ بيشتر متوجه كاخ هاي سلطنتي مي شده است.


حالا ديگر از اين همه قدمت و تاريخ در محدوده ارگ تهران چيزي باقي نمانده و تنها آثار پا بر جا از مجموعه تاريخي ارگ تهران، عمارت راديو، كاخ دادگستري، قسمت اصلي كاخ دارايي، سر در قورخانه، ساختمان دارالفنون، ساختمان كلانتري ارگ، بانك ملي شعبه بازار، مسجد ارگ و ساختمان سابق وزارت كشور است. اين ساختمان ها هر چند در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده و از جمله ميراث فرهنگي حفاظت شده تهران محسوب مي شوند، اما هويت گذشته تهران قديم رنگ باخته و حال و هواي ارگ قديم تهران دگرگون شده است و به نظر مي رسد تنها احياي اين محدوده تاريخي به شكل گذشته آن مي تواند بخشي از فضاهاي هويت بخش پايتخت را دوباره زنده كند



آرامگاه بي بي شهربانو -شهر ري
  • مربوط به موضوع » تهران

در تهران كسي نيست كه نام بقعه بي بي شهربانو را نشنيده باشد. آرامگاهي تاريخي كه قرار گرفتن آن در نزديكي شهر ري نگذاشته هيچ گاه فراموش شود.

كتيبه اي كه در اين زيارتگاه وجود دارد، بقعه را متعلق به شهربانو، همسر امام حسين (ع) و مادر امام سجاد (ع) مي داند اما هنوز هم كساني هستند كه به دليل قرارگرفتن اين زيارتگاه بر كوه، نزديكي به چشمه و معماري سنگي، اين آرامگاه را به اسطوره هاي ايراني نسبت مي دهند و معتقدند كه اين بنا به آناهيد تعلق دارد. 

 اما صرف نظر از ويژگي هاي زيارتگاهي آن، مقبره بي بي شهربانو  يك بناي تاريخي است كه در طول دوران هميشه مورد توجه حكومت ها بوده است.

 

يك آرامگاه ساساني

آرامگاه بي بي شهربانو، محوطه مستطيل شكلي است كه از شمال به جنوب ساخته شده. با طول 33متر و عرض 22 متر كه از شمال به كوهستان محدود مي‌شود و در بخش جنوبي آن چند بناي محكم سنگي با سقف گنبدي وجود دارد.

بي بي شهربانو

فضاي كلي آرامگاه بي بي شهربانو با ديواري سنگي و تاريخي از بناهاي اطراف جدا مي شود كه باستان شناساني كه اين بنا را بررسي كرده اند، عمر ديوار را به قرن چهارم هجري نسبت مي دهند. اما در سال هاي بعد، محوطه اصلي اين زيارتگاه با ساخت چند ديوار، رواق‌، اتاق و راهرو از بخش هاي ديگر جدا شده كه مي توان گفت اين بخش هاي تازه ساز هر كدام در دوره اي ساخته شده و بنا را به دو قسمت كهنه و جديد تقسيم كرده اند.

بي بي شهربانو

بقعه بي بي شهربانو از سنگ و گچ ساخته شده است. با طاق‌هاي آجري كه شباهت زيادي به بناهاي ساساني دارند. در حقيقت باستان شناسان معتقدند كه هسته اصلي اين بنا، يعني همان بقعه در دوره ساساني ساخته شده و در سده چهارم از آن براي آرامگاه استفاده شده است كه بعدها با اضافه كردن جزئياتي به شكل امروزي در آمده است.

بي بي شهربانو

 

اتاقك هاي تاريخي

اگر گذارتان به آرامگاه بي بي شهربانو بيفتد مي بينيد كه اين بقعه يك حرم كوچك چهارگوشي است  كه مدخل اصلي آن رو به شرق قرار دارد. با سردري كه ظاهرا در روزگار صفوي ساخته شده و گنبدي كه كاشي‌كاري ها و گچ‌بري‌ها و تزيينات آن عموما متعلق به عصر قاجاريان است.

بي بي شهربانو

درست جلوي اين سر در، دهليزي خواهيد ديد كه در قديم به شكل يك ايوان بوده و بخشي از حياط اندروني بقعه به شمار مي‌ رفته است. در جنوب اين دهليز يك بناي مربعي خواهيد ديد كه از سنگ ساخته شده و متعلق به قرن چهارم است اما با اين حال همچنان استواري خود را حفظ كرده است.

بي بي شهربانو

در جنوب حرم هم اتاق مسدودي وجود دارد كه در جهت شرقي ـ غربي ساخته شده و احتمال مي دهند ساخت آن به دوره ساساني برگردد. اين اتاق از شرق به بناي مربع سنگي مي رسد و اين مهم ترين دليلي است كه ادعا مي كنند در گذشته تنها راه ورود به بناي سنگي بوده است.

بي بي شهربانو

اما در بخش شمالي حرم، مسجد يا رواقي از دوره قاجاريه به چشم مي خورد. صحن بزرگتر بقعه كه حياط بيروني آن هم محسوب مي‌شود، در شمال اين مسجد قرار دارد و در شمال صحن اتاقي براي اقامت ميهمانان متولي يا زوار احداث شده است.

بي بي شهربانو

 

غار هميشه روشن

پايين پله‌هاي بقعه بي‌بي شهربانو و در سمت راست اين پله ها، غاري خواهيد ديد كه هميشه با نور چند شمع روشن است. اين غار كه مدخل تنگ و باريكي هم دارد، تبديل به اتاقك كوچكي شده كه زائران نذر خود را با روشن كردن شمع در داخل آن ادا مي كنند.

بي بي شهربانو

 در قسمت ديگري از اين غار، پنجره‌ مشبكي قرار دارد كه ظاهرا در قديم دختران جوان طبق مراسمي بر آن دخيل مي بستند تا بخت خوب و سفيدي نصيبشان شود!

 

بي بي شهربانو


آب انبار علي آباد
  • مربوط به موضوع » تهران

اين آب انبار در روستاي علي آباد باغ خواص از توابع شهرستان ورامين ، در شرق يخچال علي آباد قرار دارد. ورودي اين آب انبار كه با مصالح آجر و گل رس شكل گرفته ، در سمت شرق قرار دارد و داراي طاق هلالي است. ارتفاع سقف تا كف حدود 70/4 متر است و پس از آن به اتاقي به ابعاد 6×4 متر منتهي مي شود. يك رديف پله از اين اتاق تا كف آب انبار ادامه مي يابد. آب انبار علي آباد تا اواخر دوره قاجاريه مورد استفاده بود



دشت هويج-لواسان
  • مربوط به موضوع » تهران

دشت هويج

تعجب نكنيد! دشت هويج با نام عجيب و غريبي كه دارد، يكي از زيباترين جاذبه‌هاي روستاي افجه به شمار مي رود. دشتي كه در ارتفاع 2 هزار و 400 متري از سطح دريا و در بالادست مركز روستا، ناحيه گلندوك و لواسان قرار گرفته است.  اگر ساكن تهران يا شهرهاي اطراف پايتخت هستيد، دشت هويج يكي از بهترين گزينه هاي يك گردشگري يك روزه برايتان به شمار مي رود. كافيست خودتان را به لشگرك برسانيد و از پيچ تند قوچك بگذريد تا به لواسان و افجه برسيد. دشت زيباي هويج در اين منطقه انتظار شما را مي كشد! براي رسيدن به دشت هويج مي توانيد از 2 مسير بگذريد.

اولي يك جاده آسفالته 5 كيلومتري است كه با عبور از جاده لشگرك شما را به لواسان و درنهايت افجه و دشت هويج مي‌رساند. و راه دوم هم با 8 كيلومتر مسافت، به طرف شمال شرقي مي‌رود. به دليل كوهستاني بودن جاده رسيدن به دشت هويج در تابستان حدود يك ساعت و نيم و در زمستان به بيش از 2 ساعت زمان نياز دارد كه ممكن است در فصل سرما گردشگران را با دردسرهايي روبرو كند. اغلب مسافراني كه به دشت هويج سفر مي‌كنند گشتي در مزارع و باغ‌هاي آن زده و چند ساعتي را با طبيعت بكر اين منطقه سپري مي‌كنند.

 

اگر ساكن تهران يا شهرهاي اطراف پايتخت هستيد، دشت هويج يكي از

بهترين گزينه هاي يك گردشگري يك روزه برايتان به شمار مي رود. كافيست خودتان را به لشگرك برسانيد و از پيچ تند قوچك بگذريد تا به لواسان و افجه برسيد. دشت زيباي هويج در اين منطقه انتظار شما را مي كشد!

چرا دشت هويج؟!

دشت هويج

دليل اين نام عجيب و غريب را بايد در تاريخ اين دشت جستجو كنيد. روايت‌هاي تاريخي مختلف حكايت از آن دارند كه در روزگار گذشته بخش وسيعي از زمين‌هاي اين دشت به كاشت هويج اختصاص داشته است. هر چند كه امروز ديگر اثري از اين مزارع به چشم نمي‌خورد.

اگر راهي اين منطقه شديد، بد نيست كه سري هم به جاذبه‌هاي زيبا و مناظر بكر دره‌شمالي افجه بزنيد. اين دره كه در تمام سال گردشگران را به خود فرا مي خواند، خوراك كوهنورداني است كه از مسيرهاي آن براي صعود به قله‌هاي آتشكده، ساكا، يخچال و مهرچال استفاده مي‌كنند.

نقل است كه يكي از راه‌هاي قديمي افجه كه به مسير عبور پادشاهان صفوي اختصاص يافته بود از همين مسير گذاشته و تا دشت لار ادامه پيدا مي كند. آنها از اين جاده براي شكار و تفرج استفاده مي‌كردند و اگر شما هم به اندازه پادشاهان صفوي، وقت و حوصله گشت و گذار  داشته باشيد، مي توانيد آثار كاروانسراهاي صفوي را كه در آن سوي ديواره صخره‌اي كوه و در انتهاي دره واقع شده اند، ببينيد.

در امتداد اين مسير آبشار پسچويك در فاصله 5/1 كيلومتري شمال شرقي روستا و در منطقه يال كوه كه مشرف به دشت هويج است، قرار دارد. اين آبشار حدود 15 متر ارتفاع داشته و اطراف آن پوشيده از درخت‌هاي افرا است. آبشار زيباي موآب كه در سينه‌كش قله ساكا و قبل از دشت هويج واقع شده است هم در حدود 180 متر ارتفاع دارد و به جز اواخر تابستان كه تا حدي آرام و كم‌آب به نظر مي‌رسد، بقيه سال پرآب و خروشان است.

 

اگر راهي اين منطقه شديد، بد نيست كه سري هم به جاذبه‌هاي زيبا و

مناظر بكر دره‌شمالي افجه بزنيد. اين دره كه در تمام سال گردشگران را

به خود فرا مي خواند، خوراك كوهنورداني است كه از مسيرهاي آن براي صعود

به قله‌هاي آتشكده، ساكا، يخچال و مهرچال استفاده مي‌كنند

دوش گرفتن در عصر صفوي!

دشت هويج

اما در شمال غرب دشت هويج و در مسير صعود به قله آتشكده، دشت «سبواستان» با درختان گردو و گيلاس خودنمايي مي‌كند و آبشار چرند به ارتفاع 45 متر از دامنه كوه به دره پايين دست آن سرازير مي‌شود. كمي آن‌طرف‌تر حمام تاريخي روستا قرار دارد كه در مركز بافت قديمي واقع شده و مطمئنا نظر شما را به خود جلب خواهد كرد.

اين حمام 2 بخش مجزاي زنانه و مردانه داشته و بناي آن داراي طاق، گنبدهاي عرقچين و قوس‌هاي جناغي است. اهالي منطقه قدمت حمام را به دوره صفوي يا اوايل حكومت قاجار نسبت مي‌دهند اما با اين حال اين حمام همچنان فعال است و مردم روستا از آن استفاده مي‌كنند!

با پشت سر گذاشتن آبشار و ديدن معماري خاص حمام افجه به محله‌هاي قديمي و بافت‌هاي اصيل اين روستا مي‌رسيد كه در فاصله‌هاي نزديك به هم قرار گرفته‌اند. اگر به محله چراغان سري بزنيد مي‌توانيد ضمن تماشاي بافت ديدني آن سقاخانه حضرت ابوالفضل(ع) را هم از نزديك ببينيد. اين سقاخانه و درخت چنار كهنسالي كه قدمت آن را به 400 سال قبل نسبت داده‌اند، در تمام منطقه لواسانات شهرت زيادي دارند



hekmatname.tebyan.nethttp://www.tebyan.net/Weblog/hekmatname/default.aspx?Query=%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%87%20%D9%85%D8%A8%D8%A7%D8%B1%DA%A9%D9%87%20%D9%84%D9%82%D9%85%D8%A7%D9%86
X