در سمت راست جاده قديم مشهد – تهران بنايي مشاهده مي شود كه به مدفن امامزاده سيد رضا و امامزاده سيد علي اكبر از نوادگان امام موسي كاظم(عليهم السّلام) مشهور است. اين امامزاده در سيصد قدمي كاروانسراي شاه عباسي در حياط وسيعي قرار دارد كه داراي قبور بسياري است.
نماي قديمي امام زاده شامل حرم ، گنبد و دو ايوان غربي و شمالي بوده كه متصل به بقعه بوده است. نماي خارجي آن كه تقريباً به شكل مكعب مستطيل بوده با گچ سفيد شده بود و در سمت جنوبي آن راه پله هاي پشت بام امام زاده قرار داشت. در سمت شرقي آن دري كوچك وجود داشت كه حرم را از ضلع شرقي به حياط متصل مي كرد. حرم به صورت پنج اتاق تو در تو بود و گنبدي بدون بدون فيل پوش و تاق نما داشت. در وسط تاق مياني و زير گنبد قبر گچي متعلق به حضرت سيد رضا (ع) قرار داشت كه روي آن ضريح چوبين و مشبكي وجود داشت. در اتاق جنوبي و به فاصله كم از ديوار قبر ديگري متعلق به سيد علي اكبر (ع) به چشم مي خورد كه شامل ضريح مشبك به رنگ سبز و كوچك تر از ضريح سيد رضا بود.
اعتماد السلطنه در هنگام سفر خود به لاسجرد اين بقعه متبركه را ديده و درباره آن نوشته است:
« در سمت شرقي دژ بزرگ لاسگرد و به فاصله سيصد قدم، بقعه اي است كه گويند سيد رضا و سيد علي اكبر از اولاد حضرت امام موسي كاظم (عليهم السّلام) در اين جا مدفون است. »
گفتني است كه اعتماد السلطنه از شخصيت ها، تاريخ نگاران و سيّاحان دوره قاجار بوده است.
شجره نامه امامزاده و آغاز طرح توسعه و بازسازي آن :
بعد از گذشت سالها از بناي بارگاه مقدس امامزادگان سيد رضا و سيد علي اكبر(عليهماالسّلام) و به منظور طرح و توسعه و بازسازي آن و رفاه حال زائران و مسافران محترم و همچنين طرح جامع مجتمع سياحتي، زيارتي، تفريحي و زائر سرا، در سال 1375 هيئت امناي اين آستان مقدس تشكيل شد و طي نامه شماره 14/ه / 24/11/75 شرح حال شجره نامه امامزادگان را از آستان قدس رضوي درخواست كرد كه به دنبال آن، كتابخانه و مركز كل اسناد آستان قدس رضوي در نامه شماره 8772/260 / 26/12/75 بر اساس منابع معتبر از كتب رجال و انساب و منابع امامزاده شناسي، تحقيقات خود را به شرح ذيل اعلام كردند:
« امامزاده سيد رضا بن سيد رحيم بن حسين بن علي بن سيد محمد ... بن امام موسي بن جعفر (عليهم السّلام) و امامزاده سيد علي اكبر بن سيد مرتضي بن علي بن سيد محمد ... بن امام موسي بن جعفر (عليهم السّلام) از نوادگان امام موسي بن جعفر و در روستاي لاسجرد سمنان (لاسگرد قديم) مدفون و داراي حرم ، ايوان و ضريح چوبي مي باشند. »
و در شرح ماجرا اعلام كردند كه:
« بر اساس اسناد و مدارك موجود، جنگي بين حكّام وقت منطقه، معروف به محمّد و سياه گوش كه با هم متحد شده بودند از يك سو و امامزادگان سيد رضا و سيد علي اكبر از سوي ديگر در مي گيرد و امامزادگان را در همين منطقه (لاسجرد فعلي) به شهادت مي رسانند كه تا كنون بارگاه مقدسشان قبله حاجات و زيارتگاه عموم مومنين و مسافرين مي باشد. »
اميد كه اين مجتمع با مساعدت و همكاري خيّرين و همت و تلاش دوستداران اهلبيت (عليهما السّلام) و با استفاده از امكانات ايجاد شده در لاسجرد در آينده اي نزديك يك مجتمع بزرگ زيارتي، سياحتي و تفريحي شود كه از سال 1375 تا به حال پيشرفت چشم گيري در طرح و توسعه آن به عمل آمده است كه ضريح زينت شده با طلا و نقره ، حسينيه شهدا و همچنين پروژه بزرگ سرويس بهداشتي از كارهاي انجام شده تا به حال است.
نكته در خور توجه اين است كه همه امور مربوط به عمران و آبادي لاسجرد و فعاليتهاي مختلف در اين روستا ، به همت برادران پر تلاش بسيجي صورت گرفته كه اميدواريم در ادامه نيز با تلاش شبانه روزي اين عزيزان ، شاهد رشد و شكوفايي و آبادي هر چه بيشتر اين محيط زيبا و صميمي باشيم ؛ جايي كه 31 شهيد گلگون كفن را تقديم انقلاب كرده است تا ان شاءالله مورد عنايت حضرت ولي عصر (عليهم السّلام) قرار گيرد و از باقيات الصالحات محسوب شود.
براي آنان از خداي سبحان توفيق و سلامت آرزومنديم