اين اثر در مركز شهر و روبروي مسجد جامع، كه خود نيز از آثار قديمي است، قرار دارد. مساحت آن بيش از 2300 متر مربع ميباشد كه بطور ميانگين 8 متر بالاتر از سطح خيابان است. قدمت اين ارگ به بيش از 300 سال قبل ميرسد. فضاهاي بيرون آمده در كاوشهاي مختلف، از جمله يك حياط با چهار ايوان قرينه كه داراي هشت ورودي است، و نيز ساير امكانات سكونتي از قبيل آشپزخانه و سيستم آبرساني بيانگر اين واقعيت است كه ارگ بردسير روزگاري مكان مناسبي براي سكونت حاكمان به شمار ميرفته و بعنوان يك قلعه نظامي مطرح بوده. در سفال دهانه يكي از حلقههاي چاه با خط نستعليق اين عبارت نوشته شده "محمد قلي سنه 1123"، كه تاريخ ساخت بنا را نشان ميدهد. مصالح به كار رفته در ساخت اين بنا خشت خام است و در مواردي مانند فرش حياط و ساخت حوض، ازآجر استفاده شده.
براي تامين آب مورد نياز، از چاههاي موجود در ارگ استفاده ميشده. آب پس از طي مسير شيبداري از چاه يا آب انبار تا تنبوشه وسط حوض به صورت فواره ظاهر ميشده و به آن زيبايي خاصي ميبخشيده. تاكنون اشياء مختلفي مانند سفالهاي ساده و لعابدار، ظروف مربوط به دوره ايلخاني و صفوي، اشياء فلزي و آلات جنگي و دو گوي فلزي مربوط به توپهاي دوران صفويه، معروف به زنبورك يافت شده است.
در مورد اين قلعه، مؤلف كتاب جغرافياي كرمان مينويسد:" قلعه بسيار محكم با حصني مستحكم است. مرحوم امير توپخانه مباركه كه به كرمان آمد آن بنا را به كلي منهدم و خراب كرد. و اكنون خرابه است."
در حال حاضر وجود يك دكه روزنامه فروشي در جلوي ارگ و نيز ساخت غرفهاي بر بدنه ارگ از زيبايي اين بناي تاريخي كاسته است.
طراحی اولیه قالب :پرشین جی اف ایکس
ترجمه و آماده سازی : پارس تولز اولین مرجع ابزار وب مستر ایرانیان